Sitemap

* Start * Romaner * Noveller * Författaren * Konst * Stöd projektet *

Hemsidan flyttar

HEMSIDAN FLYTTAR TILL WWW.VANGRIND.SE

torsdag 4 juni 2009

Programvara, donationer och design

Jag har grävt upp en gammal installation av Adobe InDesign, som jag har använt tidigare för att designa PR-material till Linköpings spelkonvent, LinCon. Jag ska undersöka om programmet kan fungera för sättning av boken. Det verkar lovande och jag minns att programmet var roligt att använda.

Jag har också fått så pass många rekommendationer om audacity att jag kommer att ge det programmet en chans för produktion / klippning av ljudboken.

Också slutat att gräva ner mig i Joomla-djungeln. Problemet är att saker antingen kostar mycket pengar eller är, rent ut sagt, skit. Som SmartBlogg som inte har något stöd för hyperlänkar. Heja – en blogg utan hyperlänkar! Gief!

Istället har jag tvingat sambon att installera WordPress på vår egen server. Mindre kris när jag efter tio minuter hade slarvat bort admin-lösenordet, (tips till alla IT-nördar: hur söt din flickvän än är, ge henne inte ensam vårdnad om admin-lösenorden) men det löste sig till slut.

Nu sitter jag och letar WP-teman som går att använda. Tipsa gärna om favoritteman som du tycker skulle passa projektet! Något ganska enkelt som passar för en kombination av statiskt och dynamiskt material och har utrymme för lite cool grafik utan att det känns blippigt. Det ska kännas som en lättnavigerad och snygg författarblogg och inte ett twitter-hak i neonrosa.

Jag har dessutom funderat fram och tillbaka på olika lösningar för att kunna ta emot pengar om någon skulle få för sig att skicka en slant, och jag tror mig ha landat på Payson. Det är ett mycket enkelt system där det är simpelt att skicka både med Payson-konto och med vanligt betalkort. Jag slängde också upp ett Paypal-konto. Det var inte alls så komplicerat som folk hade skrämt upp mig med – det gick på ett kick.

Jag hoppas att tillräckligt många ska lämna en slant för att det ska gå jämnt ut mot produktionskostnaden för projektet. Går jag plus minus noll och får en hyfsad läskrets så kommer jag att vara mer än nöjd.

Och slutligen, i förrgår fick jag en mycket trevlig överraskning framåt kvällen – femtio spänn hade trillat in på Paypal.
Det kändes ungefär som första gången jag fick lön… roligt och bekräftande och uppmuntrande på samma gång.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

 1. Hur går det med jakten efter WP-tema? Jag kan hjälpa dig att designa ett eget om du inte hittar något du gillar. (Är trots allt webbdesigner specialiserad på WordPress.) ;)

  SvaraRadera
 2. Haha, det går sådär!

  Den temporära sidan ligger på http://auryn.mine.nu/wordpress/, om du vill surfa in där och ta en titt. Som basis var det temat okej, men jag vill... ja... snyggare. =)

  SvaraRadera
 3. Det ser ju inte fel ut vad gäller upplägget. Luftigt och fint tema. Skulle inte vara svårt att göra något roligare grafiskt.
  Du kan ju hojta till via mail om du vill att jag ska göra något åt dig så kan vi diskutera färger och sånt där roligt. ;3

  SvaraRadera